La recerca del flamenc

Coberta_La recerca del flamencAny: 2015

Editorial: LaBreu Edicions

Escrit amb Jaume C. Pons Alorda i Joan Todó

Tres monstres vaguen pels verals riberencs i formen un trident literari a les terres de l’Ebre. Sebastià Portell, Jaume C.Pons Alorda i Joan Todó –a partir d’una bulliciosa setmana de finals de primavera, a peu d’arrossar, amb anades i vingudes a les platges de Riumar i La Marquesa– escriuen tres contes inquietants on la bellesa estètica es transmuta en una veritat punyent i els personatges tenen a tocar la clau que els pot canviar el destí.

En la seqüència de tres intimitats, tres temperaments reinterpretats, en una localització banyada per la mateixa llum, hi esclataran: una dona desenganyada de l’amor i les relíquies del passat, que es refugia en una casa rural aïllada i idíl∙lica per oblidar Nova York; un narrador que va teixint un tapís ple a vessar de correspondències, amb una escena il∙luminadora, la doble mort d’en Delta, el jove obsessionat en culminar el conte definitiu; i finalment un venedor d’enciclopèdies que mira d’ʹencarrilar la seva vida i desvia els cops de l’edat i la desgràcia amb orgull i tossuderia.

Un triangle literari inesperat i imprevisible, al punt just de maduració, més proper al rosa dels cels d’albarà que a les pluges d’estels que els convocava i unia.

(Extret de la contracoberta del llibre)

Adaptació del conte «CONY. Cal oblidar Nova York» al teatre, a càrrec de Mònica Fiol i Maria Rosselló

  • 15, 16 i 17 d’octubre de 2021. Teatre Sans (Palma).
  • 11 i 13 de març de 2022. Teatre Principal de Palma.
  • 30 de juliol de 2022. Casa Museu Llorenç Villalonga (Binissalem).

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.